woensdag 20 augustus 2014

Last seen movies #2 (met The Shawshank Redemption, Oculus, Jagten en The Philosophers)

Het was weer eens tijd voor een Last seen movies! In de vakantie ben ik echt aan mijn scherm gekluisterd en kijk ik 24/7 films, series en youtube filmpjes. Je kan er van uit gaan dat ik elke dag minimaal 1 film heb gekeken, en ben dus behoorlijk verslaafd. Dat wordt nog wat als volgende week school weer begint... zucht...
Maar daar nu niet over: Ik ga jullie een paar van die films laten zien en mijn mening vertellen! En dan te beginnen met een ''oudje'', de beste film volgens IMDb...

The Shawshank Redemption (1994)
De film gaat over Andy Dufresne (Tim Robbins) die veroordeelt wordt voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar, die hij niet heeft begaan, en wordt met 2x levenslang de shawshank gevangenis in gestuurd, een van de meest geduchte (fictieve!) gevangenissen. Al gauw raakt hij bevriend met ''Red'' (Morgan Freeman), degene die dingen van buitenaf kan regelen. Het gevangenis leven is hard, maar met Red als vriend raakt hij al langzaam gewend. Maar er brandt nog steeds hoop in hem. In Shawshank speelt corruptie een grote rol onder de bewakers en de directeur en omdat Andy vroeger bankier was is hij degene die hen een handje kan helpen en wordt zo favoriet bij de bewakers.

Man, weer zo'n film die ik niet kan beschrijven, teveel dingen gebeuren er. Maar wat is deze film mooi. Je zal er stil van zijn. Deze film heeft, ondanks zijn 7 nominaties, niks gewonnen en dat zal je versteld doen staan na het zien van dit kunstwerk. IMDb heeft het wel degelijk wel begrepen en heeft deze film de hoogste ranking gegeven van de hele site! Het enige wat ik kan zeggen over deze veel dat alles goed was: de acteurs, script, beelden, cinematografie, verhaal, meer dan goed zelfs. Deze moet je gezien hebben.
Mijn cijfer: 10! - IMDb: 9,2

Oculus (2013/2014)
Het begint allemaal met de moeder van 13 jarige Kaylie en 10 jarige Tim die wordt vermoord door hun vader, die vervolgens vermoord wordt door Tim. Tim (Brenton Thwaites) belandt in een inrichting omdat hij de spiegel de schuld gaf en 11 jaar later wordt hij ontslagen en worden Kaylie (Karen Gillan) en hij herenigd. Einde verhaal zou je denken. Maar Tim weet helemaal niks meer van de spiegel terwijl Kaylie opnieuw de confrontatie aan wil gaan. Langzaam maar zeker wordt het duidelijk voor Tim dat de spiegel de schuldige is aan de moord en zijn ze vast besloten om dat ding, dat al eeuwen een spoor van dood en verderf zaait, te verwoesten.

Ik vond Oculus echt een leuk-staaltje horrorfilm. Niet echt eng, voor mijn doen ;), maar wel lekker spannend, interessant verhaal en een goede uitwerking. Het verhaal werd interessant uitgebeeld door het steeds in elkaar overlopen van heden en verleden. Nooit is het duidelijk of het nou echt gebeurt of dat het het werk van de spiegel is, waardoor je zelfs twijfelt of Kaylie en Tim wel de ''echte'' van zichzelf zijn. En de appel-lamp scene (zie trailer) is een van de voorbeelden. Echt een leuke film, erg van genoten. Acteerwerk was niet het beste van Karen en Brenton, maar kon er zeker mee door, maar door de goede acteerprestaties van de jonge Kaylie en Tim (Annalise Basso en Garrett Ryan) maakt dat helemaal niet meer uit.
Mijn cijfer: 8,0 - IMDb: 6,5

Jagten/The Hunt (2012)
Lucas (Mads Mikkelsen) is een heel toegewijde begeleider op de kleuterschool en alle kinderen houden van hem. Zijn eigen leven loopt wat minder op rolletjes: hij is gescheiden en zijn ex-vrouw heeft de voogdij van hun zoon gekregen, waar hij erg van baalt. Wel vindt hij een nieuwe liefde Nadja, die ook in de school werkt. Dan loopt alles mis. Als een van Lucas' leerlingen, Klara, hem spontaan kust en een cadeautje geeft, zegt hij dat dat niet kan en dat ze zich op jongetjes van haar eigen leeftijd moet richten. Klara is hierdoor verward en teleurgesteld en verteld iets tegen de directrice over Lucas. Een leugentje dat Lucas' leven op z'n kop zet.

Jagten is een Deense film van regisseur Thomas Vinterberg die al meerdere goede films op zijn naam heeft staan. Het is een hele mooie film, die heel realistisch is vanwege de simpliciteit. Niet te overdone, en dat in de combinatie met het prachtige acteerwerk, vooral van Mads Mikkelsen, is het een hele goede film. Heel treurig en heftig om te zien wat er gebeurt als een leugen wordt verspreid in een dorp en dat dat zo iemand leven aantast. Zelf pinkte ik ook wel een traantje weg. Het is wel een serieuze film en daar moet je voor in de bui zijn, maar zeker een must watch.
Mijn cijfer: 9,0 - IMDb: 8,3

The Philosophers/After The Dark (2013/2014)
Op de laatste schooldag voor een groep studenten op een internationale school in Jakarta, besluit Mr. Zimit in de filosofie les nog een laatste gedachten experiment te organiseren, het idee luid als volgt: een nucleaire apocalyps breekt aan en ze moeten gaan schuilen in een bunker voor het komende jaar. Het probleem is de bunker maar is gebouwd voor 10 mensen, terwijl ze met 20 in de klas zitten. Ratsoenen en bedden delen kan niet zo'n probleem zijn denk je. Maar het echte probleem is dat er maar zuurstof in voor 10 mensen 1 jaar te laten overleven. Er zullen keuzes moeten worden gemaakt. Iedereen grabbelt een kaartje waarop een beroep staat en daarop moet je baseren of ze het waard zijn de apocalyps te overleven. Mr. Zimit is de wild card, niemand weet wat hij is en doet, maar ze moeten wel kiezen of hij meegaat of niet. Dit spel spelen ze meerdere rondes om zo te zien hoe zo zouden overleven. Mr. Zimit is wel heel toegewijd... Gaat hij te ver?

De trailer en de beschrijving waren heel epic en aantrekkelijk, de eigenlijke film is anders dan verwacht, omdat het hele experiment dus plaats vind in hun gedachten, geen actie is dus echt. Maar ondanks de andere verwachting vond ik de film erg vermakelijk en alsnog erg episch en vet. De omgevingen waren prachtig en het was mooi gefilmd, het acteerwerk was over het algemeen goed, alleen de dialogen hadden soms wat beter mogen worden uitgewerkt. De meningen waren verdeeld over deze film, maar als je hem niet te kritisch kijkt is hij gewoon vermakelijk en makkelijk te kijken, maar net wat anders dan normaal. Ik geef hem alsnog een dikke 7!
Mijn cijfer: 7,5 - IMDb: 5,7

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden en wat inspiratie hebben kunnen opdoen! The shawshank redemption en jagten zijn kwalitatief heel goed en zijn serieus. Maar meer voor vermaak en actie heb je  oculus en the philosophers als goede keuzes. Veel kijkplezier!

Wat zijn jouw recente must watchs?

Liefs,
Amber

Geen opmerkingen:

Een reactie posten